Läromedel

Mitutoyos utbildningspaket består av ett antal delar som är avsedda att tjäna som behändiga referenser till teori och praktik inom ingenjörsmetrologi. För användning i skolor, på arbetsplatsen och i mätrummet.

Samlingen sträcker sig från enkla väggplanscher till en omfattande handbok, allt snyggt presenterat med färgfotografier och illustrationer för att främja en säker och effektiv användning av olika sorters mätutrustning, och samtidigt ge läsaren tillräcklig bakgrundsinformation för att främja ytterligare forskning inom särskilda intresseområden.

Handhållna mätdon

I denna handbok hittar du mycket användbar information om hur du hanterar dina handmätdon för att få dem att hålla länge och generera pålitliga resultat.

Skriv i formuläret att du vill ha "Handhållna mätdon", komplettera med fullständiga adressuppgifter

Beställ ditt exemplar

Ladda ner som pdf

Väggplanscher

Dessa väggplanscher är avsedda för att ge tydlig och alltid tillgänglig information om de mätinstrument som normalt finns i verkstaden eller på skolor. Varje väggplansch är i A1-storlek och tryckt i flerfärg.

Skriv i formuläret att du vill ha planscher, komplettera med fullständiga adressuppgifter
OBS: Skickas endast inom Sverige
.


Beställ din uppsättning

Metrologisk snabbguide

I denna snabbguide hittar du mycket användbar information om hur man hanterar allt från skjutmått till koordinatmätmaskiner, totalt 64 sidor på svenska. Snabbguiden innehåller också definitioner av vanligt förekommande terminologi gällande tekniker som t.ex. rundformsmätning och SPC.

Skriv i frågeformuläret att du vill ha Snabbguiden, komplettera med fullständiga adressuppgifter.

Beställ din Snabbguide

Ladda ner som pdf

Ytjämnhetsguide

En kortfattad guide i fickstorlek för mätrummet och verkstaden. Med definitioner och terminologi som återfinns i dagens internationella standarder som behandlar denna del inom ingenjörsmetrologi.

Skriv i frågeformuläret att du vill ha Ytjämnhetsguiden, komplettera med fullständiga adressuppgifter.

Beställ din Ytjämnhetsguide

Ladda ner som pdf

Broschyr om IP-klassificering

Ett 16-sidigt häfte i flerfärg och A5-format som beskriver IP-koder, dvs. det system som används för att gradera ett digitalt mätinstruments motstånd mot effekterna av föroreningar såsom damm, vatten och vanliga kylmedel som finns i produktionsmiljön.

Skriv i frågeformuläret att du vill ha IP-guiden, komplettera med fullständiga adressuppgifter.

Beställ din IP-guide

Ladda ner som pdf

Metrologisk referensbok

Detta 64-sidiga häfte är en praktisk informationskälla som täcker många delar inom metrologin, såsom omräkning av hårdhetsskala, den relativa storleken på en tusendels millimeter och passbitstoleranser.

Skriv i frågeformuläret att du vill ha referensboken, komplettera med fullständiga adressuppgifter.

Beställ ditt exemplar

Ladda ner som pdf

Metrologisk handbok

I denna handbok hittar du mycket användbar information om grunderna inom dimensionell metrologi. Boken innehåller över 260 sidor som täcker allt från de mest grundläggande mätverktygen till de mest sofistikerade kalibrerings- och kontrollutrustningar som finns på marknaden. Boken är komplett med både konstruktionsförklaringar och användningsanvisningar. Materialet är på engelska, det innefattar både metriska och brittiska enheter samt mer än 400 färgfoton och illustrationer.

Skriv i frågeformuläret att du vill beställa boken, den kostar 450 exkl. moms + frakt, komplettera med fullständiga adressuppgifter.

Beställ handboken

Observera: Endast tillgänglig så länge lagret räcker och endast tillgängligt i Sverige. Genom att beställa något av utbildningspaketen registrerar du dig även för att få nyhetsbrevet från Mitutoyo Scandinavia AB. Vi värdesätter din integritet och kommer inte att vidarebefordra dina uppgifter till tredje part. Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Om du vill ha något av de ovannämnda materialen men inte vårt nyhetsbrev, vänligen maila din förfrågan till kontakt@mitutoyo.se