Mitutoyo Scandinavia AB

Vi står till tjänst:

Sedan 1981 har Mitutoyo Scandinavia AB förtjänat vårt goda rykte genom att erbjuda våra kunder de bästa produkterna, den bästa servicen och det bredaste utbudet av mätlösningar som finns att tillgå på världsmarknaden.

showroom.jpg

– Med lösningar

Välkommen till våra tre M3 Solution Centre i Upplands Väsby, Alingsås och Värnamo. Där visar vi produkterna, går tillsammans igenom era mätbehov, gör provmätningar och skapar utefter det kundanpassade lösningar.

– Med ny teknik

Forskning & utveckling är ett prioriterat område. Cirka 10 procent av omsättningen återinvesteras. Målsättningen är att lansera 100 nya produkter varje år.
Plant.jpg
Absolute-Logo.jpg
IP67.jpg

– Med funktioner som underlättar arbetet

• ABSOLUTE-System är en unik funktion som främst innebär att den inställda nollpunkten ligger kvar även efter avstängning eller t ex strömavbrott. Systemet finns inbyggt i främst handmätdon men även mer avancerad utrustning såsom digitalutrustningar och profilmätmaskiner.
• Mitutoyo var först på marknaden med IP67-klassade elektroniska skjutmått. Det innebär att de är helt skyddade mot vatten, skärvätskor, oljor samt damm.

– Med omsorg om miljön

• Solcellsdrift reducerar antalet batterier inom företaget. Idealiskt om man arbetar i enlighet med ISO 14000-standarden.
• Den nya elektroniska standardskjutmåtten och Super Caliper är tillverkade enligt 2002/95/EG (RoHS) för begränsning av användningen av vissa farliga material i elektronik.
Solarlogo.jpg 

RoHs

80_yr_paths_cmyk_160pxl_2.jpg

– Med långsiktighet

Mitutoyo grundades i Japan redan 1934 och Mitutoyo Scandinavia AB firade 30-årsjubileum 2011. Det ger Dig som kund trygghet och en vetskap om att vi skapar långsiktiga relationer.

– Med kalibrering

För att garantera en konstant hög kvalitet åt våra kunder har Mitutoyo inrättat ett kali- breringslaboratorium i Upplands Väsby. Det är sedan den 4 mars 2002 ackrediterat av SWEDAC med nr 1794. Ackrediteringen omfattar passbitar upp till 100 mm samt koordinatmätmaskiner av Mitutoyos fabrikat.
passbitar2.jpg
calibration.jpg

– Med underhåll

För de största utrustningarna har Mitutoyo en egen organisation. Den hjälper till med installation, service och kalibrering (även ackrediterad). Med regelbundet underhåll (i regel en gång per år) säkerställs nog- grannheten, funktionen och livslängden på utrustningen.

– Med reparationer

Vid huvudkontoret i Upplands Väsby repareras handmätdon och andra mer avancerade utrustningar, både snabbt och prisvärt. Större utrustningar såsom koordinatmätmaskiner, profilprojektorer, visionmätsystem m m handläggs av våra servicetekniker på plats hos er
Reparation.jpg
utbildning.jpg

– Med utbildning

I våra undervisningslokaler hålls utbildning på Mitutoyos programvaror.

– Med tillgänglighet

Vår återförsäljargrupp innehåller de bästa leverantörerna av verktyg och industriförnödenheter, från Kiruna till Malmö. Totalt finns vi representerade på närmare 140 platser.

I Finland har vi egen filial för det avancerade sortimentet. Handmätdon säljs av agent.

Sverigekarta_utan_namn.jpg

Välkommen att prova oss – vi kan mätteknik

Till sidans början >