Mitutoyo ger sitt stöd till WorldSkills International

Mitutoyo har utsetts till ”WorldSkills Global Industry Partner”. Mitutoyo är en välkänd leverantör av mätteknik, mätinstrument, maskiner och system till tidigare Worldskills-tävlingar i Japan, Kanada, Storbritannien, Tyskland och Brasilien, men avancerar nu för att kunna bära det fulla ansvaret för precisionsmätteknik vid WorldSkills i Abu Dhabi 2017.

WorldSkills grundades år 1950 och ansvarar för att främja yrkesinriktad utbildning inom teknik och service. Stödet riktar sig till mer än 45 olika yrkesutbildningar i 75 medlemsländer och regioner, genom att arbeta med ungdomar, lärare, myndigheter och industrier för att förbereda dagens unga talanger för framtidens jobb.

Utvald som värd för den 44:e WorldSkills tävlingen, där yrkesverksamma ungdomar från mer än 70 olika länder samlas för tävling vartannat år, är Förenade Arabemiraten. De blir det första landet i Mellanöstern att stå som värd för WorldSkills vilket erbjuder tävlingsdeltagarna en spännande och dynamisk destination, med möjlighet att få uppleva den arabiska gästfriheten samt avnjuta toppmoderna faciliteter och modern infrastruktur.

Mitutoyo stödjer tävlingsområdena inom produktion med teknisk expertis och mätmaskiner genom att mer än 800 mätinstrument kommer att finnas tillgängliga på tävlingarna. Dessutom kommer Mitutoyo att visa exempel på sitt omfattande utbud av produkter och dess tillämpningsområden tillsammans med utbildning och yrkesrådgivning för de många besökarna.

Worldskills ser Mitutoyo som en idealisk partner med sitt världsomfattande nätverk av utveckling, produktion och utbildningscenter, samt erfarenheten från tidigare Worldskills tävlingar. Tillsammans kan vi arbeta för att höja kompetensen i den globala ekonomin.

För mer information om WorldSkills och Mitutoyo, besök www.worldskills.org och www.mitutoyo.co.jp/global.html.  

Related Videos

Visa fler videor